Finisări


- Toată gama de finisări a materialelor tipărite pentru a obţine produse finite de calitate.
- Procese de finisare şi înnobilare integrate în fluxul de producţie pentru eficientizarea şi scurtarea timpului de execuţie.
- Utilaje profesionale de precizie, adaptate tuturor tipurilor de suporturi de imprimare folosite.

1. Laminare lucioasă - laminarea este o operațiune care conferă documentelor rezistența în timp și o eleganță aparte.

2. Plastifiere lucioasă/mată - plastifierea este procesul de acoperire a suportului pe o față sau pe ambele feţe cu un strat de folie de plastic în vederea protecţiei suprafeţei şi a creşterii rezistenţei în timp; se recomandă pentru gramaje mai mari de 170 gr/mp; se poate face cu folie lucioasă, mată.

3. Biguire - deformarea suportului în scopul plierii ulterioare a acestuia, se recomandă pentru suporturi cu gramaje de peste 150 gr/mp; se foloseşte pentru mape, pliante, coperţi de carte.

4. Broșare - broșarea cu termoclei este procesul prin care se leagă o carte. Automatizarea procesului conferă produsului finit unitate pe întregul tiraj și rezistența în timp.

5. Rotunjire colțuri - tehnică de tăiere a colţurilor prin rotunjirea acestora, pentru obţinerea unei finisări estetice a documentelor laminate sau plastifiate, a ecusoanelor, cărţilor de vizită, caledarelor, caietelor etc.

6. Capsare - ataşarea interiorului unei reviste (adunat în prealabil în succesiunea finală) de coperta acesteia cu ajutorul unor capse de sârmă; după capsare, se realizează tăiere la formatul finit; numărul de pagini trebuie sa fie divizibil cu patru.

7. Perforare - perforarea este o procedură de arhivare a documentelor sau, folosită în combinație cu alte procedee sau materiale, permite realizarea de produse finite specifice.

8. Îndosariere - îndosarierea este o operațiune necesară atât pentru a putea manipula un volum mare de hârtii interne cât și pentru a prezenta materialele interne sau destinate prezentărilor într-o formă unitară și elegantă.

9. Legare cu spiră plastic/ metalică- operaţie folosită la realizarea cataloagelor, calendarelor, agendelor etc.; după adunarea filelor în ordinea corectă, se perforează cu ajutorul unui perforator special, apoi se ataşează spira.

10. Termotransfer termic - această tehnologie presupune transferul unei imagini (policromie sau doar logo-uri, sigle simple) de pe o suprafață imprimată digital sau decupată cu ajutorul unui cutter-plotter, pe un suport textil cu ajutorul preselor termice. Calitatea imprimării astfel realizate este impresionantă, fiecare detaliu și nuanța de culoare putându-se regăsi pe obiectul destinație.

11. Tampografie/ serigrafie - serigrafia și tampografia sunt două dintre procedeele de imprimare folosite pentru personalizarea produselor promoționale. Serigrafia este un procedeu de imprimare folosit în cazul suprafețelor plane sau cu raza de curbură mare. Suportul pe care se poate imprima folosind această metodă poate fi hârtie, ceramică, materiale plastice, material textil sau metalic, iar singurul element care diferă în funcție de suport este cerneala folosită. Procedeul este unul relativ simplu și constă în aplicarea unui strat de cerneală, printr-o sită, direct pe materialul pe care se dorește imprimarea.
Tampografia este un tip de imprimare folosit în cazul suprafețelor plane, cilindrice sau neregulate, pe suport de plastic, metal, piele, sticlă sau lemn. Procedeul constă în transferul de cerneală de pe un clișeu polimeric cu suport metalic pe suprafața ce se dorește imprimată, prin intermediul unor tampoane speciale.

12. Sublimare - sublimarea este prcesul prin care un element trece de la starea solidă la starea gazoasă. Sublimarea permite pigmentului de culoare sa treacă de pe coala pe care este imprimat pe suportul final (tricou, cană, puzzle, etc). Sublimarea funcționează doar pentru personalizări pe culoarea alb. Sublimarea se face în condiții optime pe textile sintetice sau care au în componență material sintetic sau pe alte suporturi gen ceramică, lemn, metal care au fost tratate în prealabil pentru sublimare.